NIEUWS

Netwerkbijeenkomst voor vrouwelijke ondernemers

Ik was nooit zo van het netwerken. Komt denk ik ook omdat we niet regionaal maar landelijk werken. In Duitsland heb ik me jaren geleden aangesloten bij W.I.N Women in Netwerk - Platin. Een groep vrouwen die Duitsland breed netwerkt. W.I.N zit inmiddels ook in Oostenrijk en Zwitserland. Buiten W.I.N Platin heeft W.I.N ook overal lokale W.I.N. afdelingen in nagenoeg alle grote steden.

Nederland Duitsland vrouwelijke ondernemersIk was al geruime tijd op zoek naar informatie over gehandicapten organisaties in Duitsland. Via de KvK of de Duitse Handelszimmer en instanties als het ministerie van Economische zaken….kwam geen stap verder of het koste mega veel geld.

Begin dit jaar was ik op het jaarcongres van W.I.N. in Frankfurt. Op een dergelijk congres komen dan zo’n 400 vrouwen uit alle lagen van de samenleving. De meeste komen natuurlijk uit Duitsland. Ik was de enige uit Nederland.


Tijdens de lunch zat ik met een aantal dames te kletsen. Dan vraag je automatisch wat doe jij voor je werk….bla bla bla…..lang verhaal kort. De volgende ochtend had ik de fel begeerde gegevens in mijn mailbox! Een van de dames die ik sprak wist precies waar die gegevens in Duitsland beschikbaar waren. Sterker nog, ze had ze opgezocht en naar mij doorgemaild. Anderzijds vroeg zij mij of ik haar in contact kon brengen met Nederlandse rolstoelbouwers. De Duitsers roepen immers allemaal …euch In Holland bist 10 Jahre weiter wie Deutschland…..

Dat alles heeft me aan het denken gezet. Hoe laagdrempelig kun je snuffelen aan zakendoen over de grens. Grenzeloos netwerken…! Je kunt relatief snel en goedkoop aan de juiste informatie komen. Het enige wat je ervoor moet doen is af en toe netwerken. Hier kunnen instanties als de KvK en Handelszimmer natuurlijk nooit tegenop.

De oprichter van W.I.N is Petra Polk zij wil heel graag naar Nederland. Door mijn positieve ervaringen heb ik aangeboden een eerste start event  binnen Nederland op me te nemen. Dit heeft dus niks met Wi-Care te maken maar met grenzeloos netwerken voor vrouwen. Ik heb ervaren wat het voor je bedrijf kan betekenen. Ik bouw inmiddels mijn verkoopnetwerk in Duitsland op over de contacten van W.I.N.

30 oktober bijeenkomst
Op 30 oktober aanstaande heb ik in Geldermalsen een eerste bijeenkomst georganiseerd voor Nederlandse en Duitse zakenvrouwen. Heel laagdrempelig.

Aan de bijeenkomst zijn GEEN kosten verbonden.

Naar uitnodiging voor bijeenkomst . . .@19:55# | 10.10.2018