NIEUWS

Zonnepanelen op uw bedrijfspand


Klik hier voor download van de brochure.

 

Zonnepanelen op uw bedrijfspand . . .

Het dak van uw bedrijfspand is geschikt voor het opwekken van zonne-energie. Provincie Gelderland en Energie Samen Rivierenland kunnen u daarbij helpen. De provincie Gelderland helpt u gratis op weg bij het realiseren van zonnepanelen. Via het ondersteuningstraject ‘Verzilver uw dak met zonnepanelen’ kunt u in een paar eenvoudige stappen duurzame energie opwekken. Ook zijn er mogelijkheden via Energie Samen Rivierenland. De panelen zijn goed voor het milieu én het levert u financieel voordeel op.

De gemeente West Betuwe maakt werk van een gezonde en toekomstbestendige leefomgeving. De gemeente wil bijdragen aan de landelijke duurzame ambities. De landelijke doelen zijn om in 2030 minimaal 70% van de elektriciteit duurzaam op te wekken, een CO2 reductie van 50% te behalen en om in 2050 helemaal energieneutraal te zijn. De gemeente West Betuwe streeft ernaar om in 2050 energieneutraal te zijn. Daarbij hebben we uw hulp nodig. Uit een eerste scan op basis van openbare data is gebleken dat de dakoppervlakte van uw pand geschikt is voor zonnepanelen.

Alleen maar voordelen
Duurzame energie opwekken met zon op daken is een oplossing. Zowel op kleine als grote daken. Het heeft een hoop voordelen:
•    Uw dak ligt er nu ongebruikt bij, met zonnepanelen geeft u het een nuttige bestemming;
•    Het Rijk stelt subsidie beschikbaar, dit maakt de businesscase aantrekkelijk;
•    Dankzij de provincie krijgt u ondersteuning van ervaren mensen;
•    Zonne-energie is goed voor een beter milieu;
•    Met zonnepanelen laat u de buitenwereld zien dat u duurzaam onderneemt;
Kortom: een gemiste kans om het dak niet te gebruiken!

Dakscan via provincie Gelderland
De provincie heeft het duurzame adviesbureau Over Morgen gevraagd u gratis te ondersteunen bij de eerste stappen om zonnepanelen op uw dak te realiseren. Wilt u ook weten wat uw dak u kan opleveren? Doe dan de gratis dakscan via www.overmorgen.nl/verzilveruwdak. Hiermee krijgt u inzicht in het aantal panelen dat op uw dak past en de verschillende businesscases. Op basis hiervan kunt u ervoor kiezen om SDE++ subsidie op uw naam aan te laten vragen door Over Morgen. De eerste mogelijkheid hiervoor is in september of oktober 2020. Na toekenning van de subsidie kunt u zelf aan de slag met de realisatie van zonnepanelen op uw dak. En ook daarbij kan provincie Gelderland u ondersteunen. Meer informatie over het project van de provincie vindt u in bijgevoegde brochure. Voor verdere informatie en vragen met kunt u contact opnemen met adviesbureau Over Morgen via verzilveruwdak@overmorgen.nl.

Energie Samen Rivierenland – voor kleinere daken

Naast het ondersteuningstraject van de provincie Gelderland zijn er voor ondernemers mogelijkheden bij Energie Samen Rivierenland. De gemeente West Betuwe werkt samen met deze organisatie. Ook daar zijn mogelijkheden voor het neerleggen van zonnepanelen op daken. Kijk hiervoor op www.energiesamenrivierenland.nl/word-energieblij/bedrijven. Of neem contact via 085 – 01 61 411.

===

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met:

Leonie Schuur
Adviseur economie

0345 - 72 86 73 | 06 - 50 07 93 21 | Leonie.Schuur@WestBetuwe.nl
Aanwezig op:  dinsdag, woensdag en donderdag


@09:32# | 13.08.2020